UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кухаренко визнав, що не зміг встояти перед погодженням житлового комплексу біля Софії Київської

Колишній глава столичного управління охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко не зміг встояти перед узгодженням будівництва житлового комплексу архітектора Я. Віга біля Софії Київської.

Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA. водночас він підкреслив, що прийняв це рішення під сильним тиском депутатів Київради і додав, що підписав його після Держслужби.

Відповідаючи на питання про те, чому замість погодження даного проекту Р. Кухаренко не пішов і не зробив відповідну заяву, він сказав: «Ми займалися виявленням, вивченням, обліком пам'яток, найменуванням та перейменуванням вулиць, спорудою меморіальних дощок видатним діячам науки і культури, працювали над реставрацією соборів, церков, реставрацією монументального живопису, археологією, консервацією ... Узгодження проектів - маленька частина нашої діяльності, і наша непримиренна позиція, як з'ясувалося, нічого не вирішує: якщо піти, то можуть постраждати інші пам'ятники. Так, це був такий компроміс».

Коментуючи будівництво об'єкта на Андріївському, 33/6, Р. Кухаренко сказав: «Ми вважали, що нове будівництво на місці знесеного будинку в масштабі Андріївського узвозу в архітектурі, що схожа на український модерн, впишеться в цей антураж. Тим більше, що проект розробляла одна з найкращих реставраторів Укрпроектреставрації Лариса Цяук».

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» у статті Інни Ведерникової «Дорога моя столиця ... - 2».