UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київським комунальникам довелося попітніти над прибиранням снігу взимку

Протягом зими з міста вивезено 95 тисяч тонн снігу та використано 53 тисячі тонн посипальних матеріалів

За повідомленням «Київавтодору», щоденно в цілодобовому режимі у столиці працювало близько 380 од. снігоприбиральної та допоміжної техніки вдень, та близько 300 од. – вночі

У комунальній корпорації «Київавтодор» поінформували про підсумки проведеної роботи з утримання вулично-шляхової мережі міста взимку.

За період снігопадів було здійснено 78 суцільних посипок протиожеледними засобами вулиць та доріг та 54 підсипки після снігопадів та під час ожеледиці.

Під час снігопадів обробка проїзних частин проводилася кожні 3 години. Крім того, при пониженні температури повітря від – 1 градусу (на час ожеледиці) здійснювалася додаткова обробка шляхових покриттів.

Усього за зимовий сезон було використано 53 тис. тонн протиожеледних матеріалів: 36 тис. тонн солі, 15 тис. тонн піскосоляної суміші та 2 тис. тонн фрикційних матеріалів.

Технічною сіллю оброблялися проїжджі частини вулиць, доріг, мостів, шляхопроводів. Витрати технічної солі на обробку проїжджих частин склали 29 тис. тонн (решта солі пішла на приготування піскосоляної суміші та фрикційних матеріалів).

Фрикційні матеріали використовувалися для обробки проїжджих частин спусків, підйомів, тротуарів. Тротуари та зупинки громадського транспорту оброблялися піскосоляною сумішшю. З початку зимового сезону з вулиць міста вивезено 95 тис. тонн снігу.

За матеріалами прес-служби КМДА