UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін удвічі збільшив замовлення на фахівців авіаційної та аерокосмічної техніки

Відповідно до параметрів держзамовлення на 2012 рік, затвердженого Кабміном, істотно збільшується прийом студентів за такими напрямками, як авіаційна та аерокосмічна техніка - майже на 48%; електроніка - майже на 33%; енергетика та енергетичне машинобудування - на 41,5%, машинобудування та матеріалообробка - майже на 28%; хімічні технології та інженерія - на 46%; інфраструктура - на 32%.

Кабінет міністрів України затвердив основні параметри державного замовлення на підготовку фахівців у 2012 році. Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

«Сьогодні Кабінет міністрів розглянув доповідь міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка. Після тривалої дискусії і на прохання Мінекономрозвитку затверджено державне замовлення на підготовку фахівців науково-педагогічних та робітничих кадрів на підвищення кваліфікації та перепідготовку», - сказав Табачник.

Він зазначив, що згідно з параметрами держзамовлення на 2012 рік, прийом студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» становить майже 79 тис. осіб, з них 68 тис. осіб - на денну форму навчання; за рівнем «бакалавр» - 127 тис 200 осіб, у тому числі на денну форму навчання - майже 100 тис.

За словами міністра, в порівнянні з минулим роком держзамовлення на бакалаврат збільшено на 26,5%, на денну форму навчання - майже на 22%. Крім того, за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» держзамовлення складе 44 тис 600 осіб, з них 37 тис - на денну форму навчання. При цьому зменшено прийом до вишів за держзамовленням за такими галузями: економіка підприємництва; менеджмент; міжнародні відносини.

Табачник заробив за рік стільки, скільки простий вчитель не заробить за 300 років

При цьому Табачник повідомив, що істотно збільшується прийом студентів за такими напрямками підготовки: електроніка - майже на 33%; енергетика та енергетичне машинобудування - на 41,5%; радіотехніка, радіоелектронні апарати та зв'язок - на 25%; металургія - більш ніж на 1 , 5%; машинобудування та матеріалообробка - майже на 28%; хімічні технології та інженерія - на 46%; авіаційна й аерокосмічна техніка - майже на 48%; інфраструктура - на 32%.

«Тобто уряд продовжує політику збільшення прийому на технічні спеціальності», - підкреслив Табачник.

Крім того, він повідомив, що уряд збільшує обсяги держінвестицій в освіту. «Якщо говорити про підготовку робітничих кадрів, то - на 15%. Якщо говорити про підготовку фахівців за рівнем бакалавра та магістра, то - на 10%. На підвищення кваліфікації - на 15%», - сказав міністр.

Раніше прем'єр Микола Азаров заявив про готовність Кабміну збільшити держзамовлення на підготовку у вишах фахівців IT. !zn

Читайте також:

Кабмін готовий збільшити держзамовлення на підготовку у вишах IT-фахівців

Парламентська більшість відмовилася підвищувати обсяг держзамовлення у вишах до 75%

Відомство Табачника провалило систему держзамовлення у вишах, - Рахункова палата