UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МВС вважає, що охоронці «Каравану» загинули через своєї помилки

За словами Віталія Захарченка, помилкою охоронців «Каравану» було те, що під час затримання вони вимагали від чоловіка викласти на стіл вміст кишень замість того, щоб обшукати його і вилучити предмети, які він міг застосувати проти них. Міністр, видно, забув, що за законом обшук можуть проводити тільки представники виконавчої влади в присутності понятих і зі складанням протоколу.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що охоронці "Каравану" могли залишитися в живих, якби не зробили помилки. Про це він сказав на відкритті міжнародної виставки "Зброя та безпека-2012".

За словами міністра, помилкою було те, що під час затримання охоронці вимагали від чоловіка викласти на стіл вміст кишень замість того, щоб обшукати його і вилучити предмети, які він міг застосувати проти них.

За словами Захарченка, співробітники міліції в цій ситуації діяли б саме таким чином.

Втім, відповідно до закону, обшук можуть проводити тільки представники виконавчої влади згідно з процедурою, визначеною Кримінально-процесуальним кодексом (у присутності понятих та зі складанням протоколу).



Захарченко додав, що Міністерство внутрішніх справ буде ініціювати підвищення вимог до підготовки співробітників приватних охоронних фірм.

"На мій погляд, у першу чергу потрібно вести розмову про кваліфіковану підготовку охоронців і про законодавчі чіткі нормм, які регулюють їх дії, щоб охоронець знав, що він повинен робити, коли затримує правопорушника", - зазначив міністр.

Разом з тим виконавчий директор ТРЦ "Караван" Олексій Тесленко вважає, що охорона супермаркету діяла у вищій мірі професійно. Він підкреслив, що охоронці до кінця виконали свій обов'язок і не допустили злочинця в торгові галереї, де могли постраждати відвідувачі.

Версія: Вбивцею з ТРЦ «Караван» міг бути втікач кілер з банди Дікаєва (ФОТО)

Нагадаємо, 26 вересня в столичному торгово-розважальному центрі «Караван» відвідувач, який був викритий у крадіжці, відкрив вогонь з вогнепальної зброї по співробітниках приватної охорони, в результаті чого троє чоловіків загинули на місці. Сам злочинець встиг втекти.

Охоронця, який вижив під час стрілянини, прооперували у Київській лікарні швидкої допомоги. Стан його оцінюється як дуже важкий.

У правоохоронних органах висунули припущення, що вбивцею міг бути чоловік, який мав відношення до силових структур, оскільки характер поранень говорить про те, що він стріляв на поразку.

Гіпермаркет оголосив нагороду - 100 тис. грн за цінну інформацію про злочинця - і пообіцяв матеріально допомогти родинам загиблих. У всіх охоронців залишилися сім'ї та маленькі діти. !zn

Читайте також:

Керівництво ТРЦ «Караван»: Загиблі охоронці діяли у вищій мірі професійно (ВІДЕО)

В інтернеті з'явилося ВІДЕО з кімнати убитих охоронців ТРЦ «Караван»

Міліція встановила особу вбивці охоронців ТРЦ «Караван» (ВІДЕО)


Вбивця охоронців в ТЦ «Караван» міг бути представником силових структур (ВІДЕО)


За інформацію про вбивцю охоронців в торговому центрі оголошена нагорода в 100 тисяч

У київському ТРЦ «Караван» грабіжник убив трьох охоронців