UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гідрометцентр: У найближчі два тижні зими в Україні не буде

На сьогодні точно прогнозувати погоду на Новий рік ще неможливо, однак у найближчі два тижні снігу очікувати точно не варто, повідомила начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко.

За її словами, у найближчі 5-10 днів істотних змін погодних умов очікувати не варто і початку зими поки не помітно. У той же час, як зазначила Л.Савченко, деякі коливання температур все ж таки будуть: від невеликих морозів, до трохи вище нуля.

«Погода буде досить нестійкою, часом будуть випадати опади, зокрема, мокрий сніг і дощ, проте переважно невеликі й помірні», - зазначила вона, додавши, що протягом найближчої доби на Сході України можуть спостерігатися досить сильні опади.

Як зазначила Л.Савченко, снігове покриття, навіть якщо десь і буде з'являтися, відразу ж розтане. За її словами, до 15 або навіть 18-20 чисел грудня погода суттєво не зміниться.

У той же час, відповідаючи на питання про те, чи потішить українців сніг на Новий рік, Л.Савченко підкреслила, що на нього з точністю відповісти поки що не може ніхто. За її словами, зараз припускати ще рано, точніше можна буде сказати лише 25 грудня.