UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бродський переконав Табачника ліквідувати меддовідки для вступу до ВНЗ

Урядовий уповноважений із питань дерегуляції Михайло Бродський запропонував міністру освіти Дмитру Табачникові скасувати обов'язкові медичні довідки для вступу до ВНЗ.

Про це у своєму блозі повідомив сам Михайло Бродський.

«Після того, як у мене в блозі ви підняли питання скасування меддовідок при вступі до ВНЗ, я зателефонував Табачнику. Він погодився, що це дійсно архаїзм радянського періоду. Студент, після вступу до Інституту, може спокійно пройти медобстеження в поліклініці. А так, на жаль, як пишуть люди, всі довідки купуються. У наступному році не потрібно буде купувати довідки. Ми з Міністром освіти домовилися скасувати подачу меддовідки, що допоможе сотням тисяч вступників заощадити по 180-200грн. Пишу листа. Будемо вносити до законодавства зміни», - написав Бродський.

Крім того урядовий уповноважений акцентував увагу, що в такий спосіб зникне ще один документ, який передбачає використання голограм.

«І навіщо голограми на меддовідки... Зрозуміти не можу. Вася, привіт!», - написав Бродський, імовірніше за все маючи на увазі народного депутата від ПР Василя Грицака й підконтрольний йому концерн ЄДАПС.