UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров попросив українців не сідати за кермо через сніг

Щорічна негода паралізувала країну. Уряд робить все можливе для розчищення снігу, однак «ситуація залишається небезпечною для життя і здоров'я людей». Азаров просить за кермо не сідати.

Український уряд вживає необхідних заходів для підтримки нормальної життєдіяльності країни і створив оперативний штаб, але ситуація залишається складною. Про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра Миколи Азарова, яке поширила прес-служба Кабміну.

«У багатьох областях України склалися надзвичайно складні погодні умови. За останній тиждень випала двомісячна норма снігу. Мороз і заметілі призвели до значного ускладнення ситуації на дорогах. Багато населених пунктів залишилися без електропостачання», - йдеться у зверненні прем'єра.

- Через негоду у дев'яти областях України обмежено рух транспорту

Азаров запевнив, що уряд постійно вживає необхідних заходів для підтримки нормальної життєдіяльності країни. Відповідним міністерствам і відомствам, регіональним адміністраціям доручено організувати роботи з відновлення електропостачання та забезпечення транспортного сполучення, а за необхідності - обмеження або закриття руху автотранспорту.

«Але ситуація залишається небезпечною для життя і здоров'я людей. З метою попередження аварійних ситуацій на дорогах у період екстремальних погодних умов прошу утриматися від виїзду на дороги без необхідності», - попросив Азаров. !zn

Читайте також:

Гідрометцентр попередив про погіршення погоди у найближчі два дні

Жертвами морозів в Україні стали 37 осіб

У Тернополі через сніг закрили школи: діти не можуть дістатися

На розчищення доріг у Західній Україні кинули солдат (ВІДЕО)