UA / RU
Підтримати ZN.ua

Норвегія очолила медальний залік Сочі-2014

Після першого дня розіграшу нагород Сочі-2014 лідерство в неофицальном медальному заліку захопила Норвегія. Україна поки навіть близько не наблизилась до п'єдесталу пошани.

© tacopshq.com
© litva-tour.eu
© litva-tour.eu
© litva-tour.eu
Андрій Дериземля залишається у збірній - на підмогу йому прийдуть двоє росіян
© tacopshq.com

Норвезькі спортсмени після першого дня розіграшу олімпійських нагород очолили неофіційний медальний залік Ігор-2014.

У двох з п'яти розподілі медальних комплектів норвежці виявилися зайвими - в жіночому фрістайлі (могул), де на п'єдестал піднялися дві канадки і американка, а також в ковзанярському спорті, де домінували голландці.

В інших видах - лижних гонках у жінок (скиатлон 7,5 км), а також чоловічому біатлоні (спринт, 10 км) та сноуборді (слоупстайл, чоловіки) - норвезький прапор розвивався над сочинськими аренами: золото завоювали Уле-Ейнар Бьорндален в біатлоні, а також лижниця Маріт Бйорген. Також в цьому виді програми бронзову медаль здобула норвежка Хайді Угор. Срібло в сноуборді завоював Стаале Саннбек.

Отже, у Норвегії чотири медалі, трохи менше - у Нідерландів та Канади - по три.

Найближче до п'єдесталу українські атлети підібралися в біатлоні (22-е місце Андрія Дериземлі) та лижних гонках - Валентина Шевченко фінішувала в скиатлоне 27-й, майже на дві хвилини випередивши своїх, більш молодих, партнерів по збірній.

Медальний залік

З США 1 0 1 2
5 Австрія 0 1 0 1
5 Чехия 0 0 1 1

9 лютого українці все-таки можуть розраховувати на медалі Сочі - на старт жіночого спринту у біатлоністів вийдуть лідери світового біатлону Валя Семеренко і Олена Підгрушна. !zn

Читайте також:

Українські фігуристи вибули з боротьби за медалі в командній першості

Сочі-2014: Українські спортсмени вступили в боротьбу

В Олімпійському селі в Сочі підняли прапор України