UA / RU
Підтримати ZN.ua

Медалі Олімпіади-2014 пройшли перевірку на якість: їх оцінювали "на зуб" і купали у шампанському

Виробництво медалей було завершено у грудні, а процес перевірки в цілому тривав більше місяця.

Поліція Херсонської області / Telegram

Всі комплекти медалей для Олімпіади у Сочі пройшли перевірку на відповідність якості, і 5 лютого будуть доставлені до столиці Ігор-2014. Про це рапортує прес-служба компанії-виробника нагород.

Виробництво медалей було завершено у грудні, а процес перевірки в цілому тривав понад місяць. Візуально оглядали всі 1254 медалі.

У процесі прийому члени незалежної експертної комісії керувалися стандартами оцінки якості ювелірних виробів: при денному освітленні оглядали аверс, реверс, гурт, якість кріплення стрічки, якість і правильність посадки кристалів, якість захисного покриття та інші характеристики.

ТАКОЖ: Переможцям Олімпіади у Сочі вручать медалі зі шматочками челябінського метеорита

"Розробляючи технологічні рішення для виробництва медалей, ми вивчили міжнародний досвід, виходячи з якого, намагалися передбачити всі можливі ситуації - купання у шампанському, випадкове падіння, оцінку "на зуб", - розповів технічний директор компанії-виробника Сергій Лук'янченко.

Повідомляють також, що без видимих деформацій медалі Ігор у Сочі витримують навантаження на ребро масою дві тонни, а випробування пресом з навантаженням вісім тонн продемонстрували виняткову міцність полікарбонатної вставки і її кріплення у металевій основі.

Спеціального тестування зазнав і штифт, на який кріплять стрічки медалей: він витримує зусилля на розрив понад 100 кг.

Медалі Олімпіади-2014 пройшли перевірку на якість

Компанія-виробник повідомила, що вперше в історії олімпійського руху виготовлення медалей доручено ювелірному заводу: у більшості країн світу виробництво медалей - виняткова прерогатива монетних дворів. Даний підхід дозволив, об'єднавши цілий ряд ювелірних технологій та досягнень сучасної промислової індустрії, створити медалі, які увійдуть в історію як найбільш технологічні, оригінальні та численні. Олімпіада-2014 стане рекордною за кількістю дисциплін - в цілому, буде вироблено 1254 медалі, кожна з яких є унікальним ювелірним виробом. !zn