UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ковзаняр Григор'єв - ще один екс-українець, який виграв медаль Сочі для іншої країни

Володимир Григор'єв, який виступає за збірну Росії, посів друге місце у забігу на 1000 м у змаганнях з шорт-треку. Перемогу ж здобув ще один російський спортсмен Віктор Ан, який раніше представляв збірну Південної Кореї.

Ще один колишній українець завоював медаль Сочі-2014 у складі збірної іншої країни - Володимир Григор'єв прийшов другим до фінішу фінального забігу в шорт-треку на 1000 м на Олімпійських іграх.

Переможцем забігу став росіянин Віктор Ан, який раніше успішно виступав за збірну Кореї під ім'ям Ан Хен Су, завоювавши раніше на своїй батьківщині три золота Олімпійських ігор. Бронза дісталася голландцеві Шинкье Кнегту.

Таким чином, Григор'єв став вже четвертим призером Сочі, який раніше виступав у складі збірної України. До нього на п'єдестал Ігор-2014 піднімалися фігуристи Тетяна Волосожар (Росія) та Олена Савченко (Німеччина), а також лижна акробатка Алла Цупер.

Зазначимо, що боротьба за п'єдестал пошани в забігу на 1000-метрівці велася дуже запекла. Так, судді були змушені дискваліфікувати одного з фаворитів змагань корейця чинного чемпіона світу Сін Та Вуна за те, що він був дуже активним на дистанції, надаючи фізичний тиск на голландця Кнегта.

Таким чином, Росія зуміла поліпшити свої позиції в медальному заліку, завоювавши в загальній складності 14 нагород (три золоті, шість срібних і п'ять бронзових).

Відзначимо, що в забігу на 1500 метрів у жінок перемогу здобула китаянка Чжоу Ян, другою до фінішу прийшла Шім Сук Хі, третьою - Аріанна Фонтану з Італії.

Нагадаємо, що Україну в шорт-треку представляє Софія Власова, яка виступить на дистанції 1000 метрів. !zn

Читайте також:

Склад збірної України на Олімпійські ігри в Сочі

Збірна Білорусі випередила Росію за количествую золотих медалей Сочі

Даріо Колонья став мультимедалистом зимових Олімпійських ігор