UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допінг-тест українки Марини Лісогор дав позитивний результат

Національний комітет України підтвердив попередні підозри зарубіжної преси, повідомивши ім'я спортсменки, яка попалася на допінгу.

Українська лижниця Марина Лісогор, яка представляє країну на Олімпіаді в Сочі, викрита у вживанні заборонених препаратів.

Офіційна заява Національного олімпійського комітету (НОК) України підтвердила чутки, які з'явилися ще в середині дня 21 лютого. Одна з членів жіночої збірної з лижних гонок, Марина Лісогор, здала позитивний тест на допінг.

Забороненої субстанцією виявився триметазидин, який включений в список заборонених препаратів з 1 січня 2014 року. На засіданні Дисциплінарної комісії Лісогор пояснила, що використовувався медичний засіб предуктал, але не знала, що в його складі є заборонений компонент. Спортсменка наполягає на тому, що ненавмисно порушила антидопінгові правила МОК.

Подальше рішення буде прийматися згідно з регламентом МОК. Це означає, що Лісогор негайно покидає Олімпійські гри, її результати з моменту здачі позитивної проби анулюються, а подальше рішення по справі будуть приймати відповідні органи Міжнародної федерації лижних видів спорту (FIS).

Нагадаємо, що в Сочі Лісогор виступала в декількох дисциплінах на Іграх - спринті і скиатлоне.

Раніше саме Лисогор опинилася в центрі уваги всієї України, коли разом з Катериною Сердюк не вийшла на старт командного спринтерської гонки. Тоді її відмова пов'язали з політичною ситуацією в Україні, однак, офіційно повідомлялося про травму Сердюк. Втім, видання "Спорт-Експрес в Україні" повідомило, що рішення лижниці приймали з-за того, що Міжнародний олімпійський комітет відмовив українським спортсменам у проханні надіти траурні пов'язки у зв'язку з трагічними подіями в Києві. !zn

Читайте також:

Українські лижники провалилися в кваліфікації спринту на Олімпіаді в Сочі

Перший допінговий скандал Сочі-2014 стався з представниками Німеччини

Українські біатлоністки розповіли, як під час гонки в Сочі росіяни кричали їм "Падай"