UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білоруська біатлоністка Домрачева стала першою триразовою чемпіонкою Сочі

Представниця Білорусі, вигравши гонку з мас-стартом, повторила результат великого Уле-Ейнара Бьорндалена на Іграх-2002. Українська біатлоністка Олена Підгрушна знову пробилася в топ-10, однак до п'єдесталу пошани не добралася.

Білоруська біатлоністка Дарина Домрачева виграла індивідуальну гонку на 12,5 км з мас-старту і стала триразовою олімпійською чемпіонкою Сочі-2014.

Домрачева стала першою атлеткою, якій вдалося завоювати відразу три золота Ігор-2014, а заодно біатлоністка увійшла в ряд найбільш титулованих спортсменів своєї країни. Також їй вдалося повторити успіх Уле-Ейнар Бьорндален, який на Олімпіаді-2002 виграв всі індивідуальні гонки.

Срібло завоювала чешка Габріела Соукалова, наполегливо переслідувати Домрачева по ходу більшої частини перегонів. У боротьбі за бронзу норвежка Тирил Экхофф перевершила німкеню Еві Захенбахер-Штеле. Всі призери промахнулися по разу.

Не допустила промахів українка Олена Підгрушна, проте із-за не зовсім швидкого ходу прийшла до фінішу на 8 місці. На 13-му місці фінішувала Валя Семеренко, а бронзова призерка Ігор-2014 Віта Семеренко опинилася 17-ї. Юлія Джима показала 23-й результат.

Зазначимо, що українки в цьому ж складі візьмуть участь у естафеті, яка відбудеться 21 лютого.

Чоловіча гонка з мас-стартом, яка була перенесена з 16 на 17 лютого з-за туману, знову не відбулася і призначена на 18-е число. !zn

Читайте також:

Швейцарський лижник став мультимедалистом зимових Олімпійських ігор

найтитулованіший зимовий олімпієць впевнений, що біатлоніст Бьорндален поб'є його рекорд

Невдачі на стрільбищі не дозволили українським біатлоністкам завоювати ще одну медаль Сочі