UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська армія візьме на озброєння «супертанк» із цифровою гарматою

Очікується, що ця розробка стане першим кроком на шляху до повністю «безпілотної» зброї. Перший дослідний зразок даного танка буде протестовано у 2015 р.

У російській армії очікують появи у 2015 році нового танка, який буде оснащено цифровою гарматою з дистанційним управлінням. Ця розробка стане першим кроком на шляху до повністю «безпілотної» зброї.

«У танка буде повністю цифрова система управління. Канали зв'язку будуть захищені від придушення і перехоплення бронею танка - через неї не пройде ніякий зовнішній сигнал», про це з посиланням на джерело в оборонно-промисловому комплексі повідомляють «Известия».

Керувати знаряддям екіпаж буде з ізольованої бронекапсули, яка витримає пряме влучення з усіх видів сучасних танків: «Екіпаж буде відділено і від моторного відсіку з пальним, і від боєкомплекту багатошаровою капсулою з броні й композитів».

Перший дослідний зразок даного танка буде протестовано у 2015 р.

Про існування важкої платформи «Армата», що розробляється з 2009 року, стало відомо минулого літа. На основі «Армата» буде вестися розробка сучасних важких танків, бойових машин піхоти, машин розгородження для озброєння окремих танкових і мотострілкових бригад Сухопутних військ.

Наприкінці минулого тижня платформа «Армата» була затверджена. Тоді було оголошено, що в 2015 році з конвеєра зійдуть перші танки на базі нової платформи. Однак джерела на «Уралвагонзаводі» стверджують, що в 2015 році танки вже почнуть надходити у війська, сама ж машина з'явиться раніше.

На думку експертів, з появою важких бойових машин на новій платформі може серйозно змінитися структура сухопутних військ. І двох тисяч таких танків буде цілком достатньо на всю російську армію.

«Попереду підуть танки-роботи, які будуть працювати на передній межі, найнебезпечнішій, а за ними послідують машини з екіпажами, які вже будуть вирішувати складні завдання», - прогнозує віце-президент Академії геополітичних проблем, доктор військових наук Костянтин Сівков картину майбутніх воєн.

За його словами, у Радянському Союзі велися розробки автономних танків, а до кінця 1990-х років на базі танка Т-80 був створений повністю автоматичний танк з системою розпізнавання цілей. Однак ця розробка не була реалізована через розпад Союзу.

Нагадаємо також, що до кінця 2012 року у Росії буде розроблена програма створення променевої, фізичної, хвильової, генної і психофізичної зброї. !zn

Читайте також:

У Росії готують програму створення генної і психофізичної зброї

На службу ізраїльської розвідки надійдуть жуки і равлики


США провели випробування «мікрохвильової гармати» для придушення вуличних заворушень (відео)

У США випробували ракету з вертикальним зльотом і посадкою (фото/відео)