UA / RU
Підтримати ZN.ua

З'їзд СПУ проігнорував заклик Рудьковського позаздрити його жінкам

Першому секретарю політради СПУ Миколі Рудьковському не вдалося провести свою пропозицію голосувати за нового лідера партії підняттям мандатів. Одним із факторів, які до цього призвели - були листівки, що поширювались перед з'їздами, із зображенням екс-міністра транспорту і зв'язку та жінок, з якими його пов'язували стосунки.

Сам Рудьковський помітив ці листівки за дві хвилини до початку з'їзду.

"Ану зробіть мені копію, хоч почитаю про себе щось нове з цього лайна - поширюють якісь сволоти серед делегатів!" - обурено звернувся секретар політради до співробітників апарату.

Виступаючи з трибуни з'їзду, Рудьковський вирішив захистити своє ім'я, порівнявши себе з Пушкіним.

«Кілька днів тому я був на виставі, і там імператор запитував у міністра внутрішніх справ: "Що робити з цим Пушкіним, який з жінками вештається?"

"Заздрити треба Пушкіну, заздрити", - відповіли йому», - процитував слова імператора екс-міністр, пише
«КоммерсантЪ-Украина».

Окрім того, він пообіцяв у разі свого обрання, що СПУ на наступних парламентських виборах отримає 10-15% голосів.

«Для мене не самоціль стати головою. Мета - провести СПУ до Верховної ради наступного скликання і отримати мінімум 30 мандатів! І хто взагалі готував цей пасквіль, де написано про жінок, який поширюється в залі?», - сказав Рудьковський.

Перший секретар політради запропонував голосувати за нового голову СПУ підняттям мандата, проте на з'їзді пройшла пропозиція Олександра Мороза про таємне голосування.

У результаті жоден з кандидатів не набрав 50 відсотків плюс один голос, і вибори було перенесено на 14 серпня.