UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимчасове відсторонення з дитсадків працівників, старших за 60 років призведе до нестачі кадрів

"У садках Києва таких лише педагогічних працівників - 14% (кожен сьомий)".

Як відомо, роботу дитячих садочків в Україні планують відновити. МОЗ збирає пропозиції щодо роботи дитсадків в період карантину. Оприлюднено проект рекомендацій для організації протиепідемічних заходів.

У ньому є норма (пункт 8): Тимчасове відсторонення від роботи у дитсадках осіб з груп ризику (тих, хто досяг 60-річного віку, і хто має хронічні захворювання, які пригнічують імунітет). Але це може призвести до проблем.

Як повідомила у коментарі ZN.UA директор департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян, у садках Києва таких лише педагогічних працівників - 14% (кожен сьомий). А ще є помічники вихователя, кухарі та інший персонал. У школах - 19% (кожен п'ятий).

Читайте також: З 25 травня Кабмін відкриє метро і дитсадки, але карантин буде продовжено – Шмигаль

Рано чи пізно нам доведеться виходити з карантину і навчитися жити і працювати з блукаючим коронавірусом. Поступово батьки повертаються на роботу, і перед ними з усією гостротою постає питання: куди подіти дітей? Коли будуть працювати дитсадки і літні табори, хоча б пришкільні? А що нас чекає восени, коли відкриються школи? Як зробити дитсадки і школи безпечними - читайте в статті Олени Фіданян "Щоб зняти маски назавжди".