UA / RU
Підтримати ZN.ua

Звільнення Херсону є «видатною перемогою» України – Салліван

Радник президента США з національної безпеки відзначив здобутки Сил оборони та наголосив, що Україна є «партією миру» у війні.

Поки на правобережній частині Херсонщини триває операція з виявлення та зачищення територій від російського контингенту, в Україні та світі відзначають непересічні здобутки Сил оборони на півдні країни. Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван назвав виведення окупаційних військ з українського міста Херсон «видатною перемогою» Києва, передає Bloomberg.

Радник Джо Байдена був обережний в оцінках та зазначив, що він ще остаточно не підтвердив твердження Росії про те, що її війська виведені із західного берега Дніпра.

"Але схоже, що росіяни все ж таки здійснили це відведення", – сказав він. – «І схоже, що українці щойно здобули визначну перемогу, коли єдина регіональна столиця, захоплена Росією в цій війні, тепер знову перебуває під українським прапором».

Читайте також: ЗСУ на півдні збільшили площу звільненої землі з 260 до 3 000 кв. кілометрів

Джейк Салліван також наголосив, що жодного тиску на президента Володимира Зеленського з метою показати відкритість до мирних переговорів із Москвою не було. Радник президента США з нацбезпеки заявив, що Україна є «партією миру» у конфлікті, а Росія – «партією війни», і що РФ може швидко покласти край війні, просто залишивши територію України.