UA / RU
Підтримати ZN.ua

Звернення Гельсінської спілки про помилування Тимошенко розгляне комісія при президентові

Лутковська вважає звернення до президента від свого імені про помилування Тимошенко передчасним.

Звернення Української Гельсінської спілки до президента Віктора Януковича з проханням про помилування Юлії Тимошенко ще повинна розглянути комісія при президентові. Про це в ефірі "Радіо Свобода" сказала уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

"Яким чином комісія при президентові поставиться зараз до звернення Української Гельсінської спілки, я не знаю, мені важко спрогнозувати це питання. Колегіальний орган повинен вирішити, яким чином йому розглядати це клопотання", - сказала омбудсмен.

Вона зазначила, що, на її думку, звернення від її імені з проханням про помилування колишнього прем'єра "сьогодні є передчасним", однак це не означає, що вона виключає таке звернення в майбутньому.

Як повідомлялося, 5 квітня стало відомо, що омбудсмен Лутковська звернулася до президента Януковича з проханням про помилування Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка та на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування і в цей же день екс-міністр залишив колонію. !zn

Читайте також:

Гельсінська спілка просить Януковича помилувати Тимошенко

Лутковська про помилування Тимошенко: Теоретично можливо все

Лутковська пояснила відсутність прохання про помилування Тимошенко

Януковича запідозрили у відсутності каяття при помилуванні Луценка