UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зважайте на сигнали повітряної тривоги, особливо цими днями – Зеленський

Президент розповів про досягнення тижня та подякував воїнам на передовій.

Президент Володимир Зеленський попередив українців про необхідність зважати на сигнали повітряної тривоги цими днями. Також Зеленський назвав ваговим той факт, що Росія цими днями втратила свій вплив у двох міжнародних інституціях. Це Організація із заборони хімічної зброї та Міжнародна морська організація – одна з ключових у світі, що опікується безпекою. Про це йдеться у вечірньому відеозверненні 2 грудня.

"Справді терористам там не місце. І більше в керівних органах російських представників не буде. Цілком справедливо", – наголосив Зеленський.

Президент окремо відзначив Німеччину та подякував за чітке виконання домовленостей щодо ППО для України та посилення повітряного щита.

Читайте також: Зеленський запевняє, що обміни полоненими тривають, але не публічно

"Це порятунок тисяч українських життів – реально сильний результат нашої двосторонньої співпраці з канцлером Шольцом, з усіма в Німеччині, хто підтримує захист життя й панування міжнародного права. Є і черговий оборонний пакет, зокрема, це дуже потрібні снаряди для артилерії, калібр 155", – вказав президент.

Він також подякував воїнам, які в бою та на бойових постах, хто виконує бойові завдання.

 "Усім, хто допомагає, хто тренує і лікує, хто забезпечує українську силу всім необхідним. А також, звичайно, нашим рятувальникам – усьому колективу ДСНС України. Працівникам Національної поліції, Національної гвардії, які допомагали й допомагають незмінно нашим людям після російських обстрілів та після ударів негоди.  Усім я дякую за те, що цей тиждень теж став результативним для нашої держави, для досягнення наших цілей. Усі, хто дає Україні результат, усі, хто знайшов своє місце в загальнодержавній справі, усі, хто допомагає та дбає про Україну, – усім слава! Усім вдячність. Усім шана. Разом усе здолаємо", - підсумував президент.

Нагадаємо, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі вкотре закликав Конгрес ухвалити рішення про виділення коштів, необхідних для продовження допомоги Україні. Він зазначив, це необхідно зробити до кінця цього року, оскільки «пізніше надати той рівень допомоги, якого потребують українці, буде надзвичайно складно».