UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ затримали проросійського бойовика, якого підозрюють у вбивстві. Тепер окупанти погрожують Києву

Україну шантажують призупиненням дії гарантій безпеки.  

Два дні тому, 13 жовтня, українські військові затримали проросійського бойовика Андрія Косяка, який під виглядом робіт з розмінування здійснював розвідку позицій ЗСУ. Пресслужба ТКГ тоді повідомила, що чоловіка підозрюють у скоєнні у 2010 році важкого злочину відповідно до статті 115 ККУ. Тобто йдеться про умисне вбивство. 

Як повідомляють росЗМІ, керівництво "ЛНР" тепер хоче повернути Косяка, а якщо Україна на це не погодиться - окупанти погрожують відключити гарантії безпеки з виконання робіт біля лінії зіткнення, надані раніше Києву. 

"Було поставлено умову українській стороні - поки не буде звільнений спостерігач СЦКК, ми відкликаємо всі гарантії безпеки, раніше надані для виконання робіт на лінії зіткнення", - стверджує керівник представництва терористів "ЛНР" у Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК) Михайло Філіпоненко. 

Читайте також: Росія зриває засідання ТКГ, щоб приховати гуманітарну катастрофу в Донбасі - Гармаш

Раніше повідомлялося про те, що українська сторона розробила План дій щодо врегулювання конфліктувідповідно до Мінських угод, однак Росія свої зобов'язання не виконала. Москва лише обмежилася позицією, що в цілому підтримує "зазначені мінським угодами підходи", запропоновані ОРДЛО. При цьому Україна не розглядає "мирний план" ОРДЛО - його має  запропонувати саме Росія.