UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ почали мобілізацію наступної черги резервістів

Повномасштабна війна, розв'язана Росією, триває в Україні вже 20-й день.

В Україні почалася мобілізація військовозобов'язаних, які не входили до резервістів першої черги, повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач на брифінгу в Ukraine MediaCenter Kyiv.

«Майже 100% резервістів, які перебували на обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, вже вирушили у свої бойові військові частини та виконують завдання з оборони. Тому зараз ми проводимо мобілізацію військовозобов'язаних, які не входили до резервістів першої черги, а до інших категорій», - сказав Горбач.

«Станом на сьогодні жодна жінка не була мобілізована без її згоди. Поки що така необхідність не настала», - наголосив Горбач.

Читайте також: Хто такі резервісти ЗСУ і які у них права

Указ президента про загальну мобілізацію Верховна Рада України затвердила 3 березня. Мобілізація проводиться протягом 90 діб з дня набрання чинності указу.

Станом на 20-й день війни РФ втратила в Україні понад 13 500 солдатів та тисячі одиниць військової техніки.

Можливості атакувати Україну у Росії вичерпаються приблизно через 10 днів, вважає колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес. Однак це станеться за умови, якщо Захід продовжить та посилить свою підтримку України.