UA / RU
Підтримати ZN.ua

ZN.UA дізналося, хто стане новим главою Нацполіціі Києва

На Банковій визначилися зі своїм кандидатом

За даними ZN.UA банкова визначилася з кандидатурою на пост глави Національної поліції Києва. Незважаючи на докладені зусилля, міністру внутрішніх справ Денису Монастирському не вдалося провести свою кандидатуру.

На цей пост буде призначено креатура Офісу Президента — полковника поліції Івана Виговського, який на даний момент очолює поліцію в Полтавській області. До цього він очолював слідче управління і був заступником начальника поліції в Миколаївській області.

За даними джерела ZN.UA в ОП, позитивну роль у рішенні про призначення Виговського зіграв заступник глави ОП Олег Татаров.

Івану Виговському 41 рік. Службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1999 році з посади слідчого Очаківського райвідділу міліції. У 2003 році закінчив Національний університет внутрішніх справ України.

З 2015 по 2016 рік очолював Очаківський відділ поліції ГУНП в Миколаївській області. З 2016 обіймав посаду заступника начальника Головного управління — начальника слідчого управління ГУНП в Миколаївській області. 14 лютого 2020 року призначений на посаду начальника поліції Полтавської області.

Що стосується кандидата на пост глави Національної поліції України, то найбільш імовірною кандидатурою є В'ячеслав Аброськін — близький друг Крищенко. Зараз він обіймає посаду ректора Одеського державного університету внутрішніх справ. Але по його кандидатурі, на відміну від Виговського, акцепту Зеленського ще немає.

Читайте також: З МВС звільнили Геращенка та призначили нових заступників Монастирського

Нагадаємо, що раніше глава Національної поліції Ігор Клименко заявляв, що начальник Головного управління Нацполіціі в Києві Андрій Крищенко продовжує виконувати свої обов'язки керівника. За його словами, рішення щодо відставки Крищенко не приймалося.

«Рішення про відставку не прийнято, він продовжує виконувати свої обов'язки», — заявив Клименко журналістам.