UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зняття обмежень на удари по РФ: Сибіга провів першу розмову зі Столтенбергом

Голова українського МЗС також обговорив збільшення підтримки України.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів першу телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Вони обговорювали посилення та забезпечення стабільності військової підтримки України, повідомляє пресслужба МЗС.

Також мова йшла про збільшення оборонного виробництва та інвестицій в українську промисловість. Голова українського МЗС запевнив, що Україна зберігає свій курс на членство у НАТО.

Читайте також: Адміністрація Байдена розділилася щодо дозволу Україні на використання американської зброї для ударів вглиб РФ — FT

"Я ще раз наголосив на життєво важливій необхідності для України мати можливість без обмежень використовувати наявну зброю проти законних військових цілей в Росії", — заявив Сибіга.

Нагадаємо, під час свого візиту до Києва 11 вересня державний секретар США Ентоні Блінкен повідомить українцям про дозвіл Вашингтона на удари вглиб РФ американськими далекобійними ракетами ATACMS. Про це заявляв голова Комітету закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол.