UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зниклого голову "Укрспирту" взяв під захист батальйон "Айдар"

Захищати Михайла Лабутіна "Айдар" взявся нібито "від свавілля Генеральної прокуратури та Державної фіскальної служби".


Працівники профспілки ДП "Укрспирт" звернулись до батальйону "Айдар" з проханням захистити підприємство та свого директора Михайла Лабутіна від свавілля Генеральної прокуратури та Державної фіскальної служби до з'ясування всіх обставин, йдеться в цитованому на сайті "Укрспирту" повідомленні прес-служби "Айдару".

19 грудня о 12.00 директор мав дати екстренний брифінг у Центрі кардіології та кардіохірургії і розповісти, що відбувається в спиртовій галузі, хто "кришував" корупційні схеми і сьогодні чинить тиск на директора "Укрспирту", відзначається в заяві "Айдару".

Об 11.45, за оперативною інформацією бійців "Айдару", представники фіскальної служби та слідчі прокуратури мали вивезти директора "Укрспирту" Михайла Лабутіна, а якщо не вдасться, застосувати препарати, які спровокують серцевий напад аби він замовк навічно.

В повідомленні зазначається, що напередодні Михайло Лабутін переніс операцію на серці, і вищезгадані дії списали б на постопераційні наслідки.

Тому, добровольцями, які охороняли Михайла Лабутіна було прийнято рішення перешкодити цим планам і вивезти директора в безпечне місце, підкреслює прес-служба батальйону.

Керівництво "Айдар" готове допомогти в слідчих діях, і в разі встановлення провини директора "Укрспирту" Михайла Лабутіна, передасть його правоохоронним органам для встановлення правосуддя, підсумовується в повідомленні.

Читайте також: Порошенко хоче припинити війну, щоб не почалась Третя світова

Прес-служба державного підприємства "Укрспирт" в свою чергу повідомила, що Лабутін готує відео-звернення і обіцяє провести заплановану раніше зустріч з журналістами.

Раніше у фіскальній службі повідомили, що Лабутін був викрадений з лікарні, і що за фактом викрадення вже нібито порушено кримінальну справу.

17 грудня Кабмін звільнив керівництво "Укрспирту".