UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зміни в уряді, напевно можуть бути – Зеленський про можливу відставку Шмигаля

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Кабінеті міністрів, ймовірно, таки відбудуться зміни, однак ухилився від прямої відповіді на питання чи буде звільнено главу уряду Дениса Шмигаля.

«Ми не можемо говорити просто про зміну прем'єр-міністра. Чи можуть бути зміни в уряді? Так, вони можуть бути. Звичайно, ми проговорюємо з різними міністрами різні варіанти. Шмигаль - він теж член уряду, прем'єр-міністр. Ми теж спілкуємося, хоча у мене наразі не дуже багато часу», - сказав Зеленський під час зустрічі із журналістами у понеділок, 15 липня.

На уточнююче питання щодо можливого звільнення прем'єр-міністра, президент відповів: «Ми поговоримо про це пізніше».

Читайте також: Еміне Джапарова написала заяву про звільнення: причини

Раніше низка ЗМІ із посиланням на джерела заявили про плани президента Володимира Зеленського відправити у відставку прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, оскільки той «втомив» главу держави.

За останніми даними уряд може очолити перша віцепрем'єрка-міністерка економіки Юлія Свириденко. В офісі президента її сприймають як лояльну людину.

Водночас член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський нещодавно заявляв, що відставка премʼєра неможлива під час воєнного стану. За його словами, законодавство України не дозволяє зараз припиняти повноваження уряду.