UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: ГПУ провела обшук у квартирі Довгого, проти секретаря Київради порушено кримінальну справу

Генеральна прокуратура України провела обшук у квартирі секретаря Київської міської ради Олеся Довгого. Про це у понеділок, 6 вересня, пише видання «Дело» із посиланням на свої джерела у ГПУ.

Генеральна прокуратура України провела обшук у квартирі секретаря Київської міської ради Олеся Довгого. Про це у понеділок, 6 вересня, пише видання «Дело» із посиланням на свої джерела у ГПУ.

За даними видання, обшук було проведено 2 вересня. Слідчі шукали документи, які б могли слугувати доказом провини секретаря Київради. Проти Довгого Генпрокуратурою 30 серпня 2010 було порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості та перевищення службових повноважень.

Це вже не перший обшук у чиновника Київради. 7 липня СБУ провела обшук у кабінеті Довгого і вилучила документи на виділення земельних ділянок. 10 серпня СБУ провела обшук в офісі Головного управління економіки та інвестицій КМДА.

Окрім того, відбулися кілька затримань і арештів чиновників КМДА. Зокрема, Голосіївський суд заарештував заступника гендиректора «Київпастрансу» Володимира Асадчева на два місяці. Чиновнику інкримінують злочин за статтею 191 частина 5 КК «розкрадання в особливо великих розмірах».

У міліції кажуть, що він брав участь у корупційній схемі, котрі задіяли керівних осіб мерії. У найближчому майбутньому, як заявив начальник УБОЗ Києва Олександр Плужник, будуть нові затримання.

28 липня, міліція затримала Людмилу Качурову за підозрою у зловживанні бюджетними коштами на суму 1,5 мільйонів гривень. Під час затримання у Качурової погіршився стан здоров'я.

10 серпня стало відомо, що міліція затримала начальника Головного управління зв'язку, інформатизації та захисту інформації Київміськадміністрації і керівника одного з відділів цього управління за нецільове використання 2,5 мільйона гривень.

За останніми даними, СБУ порушила чотири кримінальні справи проти восьми посадових осіб мерії.

За матеріалами «Дело»