UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: "Слуги народу" попередили Порошенка про кримінальну відповідальність

Це стосуватиметься "труби Медведчука" та опублікованих нещодавно записів розмов. 

Проти попереднього президента України Петра Порошенка сьогодні не планують впроваджувати санкції, проте на нього все ж чекає кримінальна відповідальність. Про це повідомляє видання "Українська правда", цитуючи слова представника "Слуги народу".

«Для чого — щоб робити із нього мученика? Там буде кримінальна справа за трубу, на якій сидів не тільки Медведчук, але й „гетьман“. Є цікаві прослушки, „негласки“ і інші речі. Тому Порошенка, швидше за все, чекає кримінальна справа разом з Медведчуком», — розповів не під запис один з найвпливовіших людей в СН.

Читайте також: У "Нафтогазі" розповіли, скільки може коштувати охорона "труби Медведчука"

Запис розмови людей, голоси яких схожі на голоси Медведчука і Суркова, опублікував сайт «Цензор.нет» 25 лютого. На записі говорили про постачання електроенергії в окупований Крим за участю філії російської компанії "Інтер РАО" на півострові, а також про обмін полоненими в Донбасі. В СБУ запевнили видання, що аудіозаписи ретельно вивчаються на предмет наявності в діях співрозмовників ознак складу злочину.

Обговорюючи вищеперелічене, співрозмовники згадували Петра Порошенка, у якого згодом звинуватили заступника голови Офісу президента Андрія Смирнова до витоку розмови. У партії п'ятого президента також пообіцяли повідомити, як записи потрапили до Смирнова.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) 19 лютого ввела санкції проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб, в тому числі народного депутата від "Опозиційною платформи - За життя" Віктора Медведчука і його дружини, телеведучої Оксани Марченко, а також кількох громадян РФ.

У той же день РНБО доручила Кабміну вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини СЗН, що проходить через територію України.

"Нафтогаз" як єдиний акціонер "Укртранснафти" дав дозвіл на прийняття нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" на тимчасове зберігання без права користування.