UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Перед самітом G20 Путіну пропонували рамку "мирної угоди" з Україною

Однією з умов було припинення ракетних обстрілів. Тож після терору 15 листопада стало зрозуміло, що дана пропозиція втратила чинність. 

Напередодні саміту G20 російському президентові Владіміру Путіну передали чернетку мирної угоди з Україною, в якій йшлося про те, що окупаційні війська повинні вийти з усіх окупованих територій нашої держави, в тому числі й Донбасу. Передала документ одна з країн-посередниць в перемовинах Києва та Москви, інформує УП

"Напередодні саміту G20 в колах американських спецслужб, Путін отримав від однієї з країн-посередниць рамку можливої "угоди", - пише ЗМІ. 

Що стосується Криму, то це питання запропонували вивести "за дужки". По ньому наступні сім років мали б тривати переговори, як і по питанню вступу нашої держави в НАТО. 

Підтвердити серйозність намірів Москви повинен був ще один пункт договору - припинення ракетних обстрілів України. Проте після терору, який відбувся 15 листопада, дана пропозиція втратила актуальність. 

Читайте також: Щодо примусу до миру. Про що думають українці при свічках. Слідами соцопитування «Демініціатив»

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час виступу на 77-й Генасамблеї ООН презентував українську формулу миру. Вона, за його словами, може знадобитися тим державах, які ризикують опинитися у схожі до української ситуації.

Формула миру України складається з кількох пунктів: покарання агресора, отримання ресурсів для на захисту життів та звільнення територій, відновлення безпеки та територіальної цілісності, отримання гарантій безпеки та рішучість захищатися зі сторони потенційної жертви та її партнерів.