UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ опублікували протокол допиту Лероса. В ДБР його називають фейком

Там він нібито детально розповів історію походження жесту, який показав президентові.

Кілька днів тому депутату Гео Леросу оголосили про підозру в хуліганстві через те, що під час засідання ВР він показав президенту Володимиру Зеленському середній палець. Сьогодні "Цензор.нет" опублікував протокол допиту народного обранця, в якому він свій жест пояснює тим, що "не боїться і готовий битися виключно в політичному полі". 

"Якщо б президент Зеленський не грав (статевим органом - ред.) на роялі, а вчив історію у своєму криворізькому університеті, він би знав цю унікальну історичну подію. Тому цей жест, про який саме йдеться в підозрі, означав, що я не боюся і готовий битися виключно у політичному полі", - йдеться у протоколі Лероса. 

Депутат зауважив, що йому не дали договорити того дня з трибуни, проте він хотів сказати саме це. 

Оновлено

У ДБР заявили, що листа, який поширюють ЗМІ, насправді немає у матеріалах кримінального провадження. 

"Сьогодні [13 листопада] у низці засобів масової інформації опубліковано нібито протокол допиту народного депутата України, який є фігурантом кримінального провадження, що розслідує ДБР. Повідомляємо, що ця інформація є фейком оскільки у матеріалах кримінального провадження документ, який зображений на фото, відсутній", - повідомляє пресслужба бюро. 

Читайте також: Лерос заявив про пристрій для стеження на своєму авто

Гео Лерос неодноразово був учасником курйозних інцидентів у парламенті. Так у вересні через нього навіть оголосили перерву в засіданні. Тоді депутат зі "Слуги народу" Микола Тищенко силою перервав виступ Лероса. Інцидент відбувся під час обговорення звіту ТСК щодо стану "Укрзалізниці".