UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Європа може скасувати санкції проти сина Януковича, а також Арбузова, Табачника та Клименка

Офіційне рішення щодо цього приймуть наприкінці лютого. 

В Європейському Союзі розглядають можливість скасування санкцій проти українців, які є причетними до розкрадання державних коштів. Йдеться про Олександра Януковича, сина колишнього президента Віктора Януковича, а також про колишнього віцепрем'єра Сергія Арбузова, колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка і колишнього міністра освіти Дмитра Табачника. Про це з посиланням на свої джерела в ЄС повідомляє видання "Радіо Свобода"

За даними дипломатів, з якими говорили журналісти, в санкційному списку є "низка слабких справ". Усі вони можуть бути оскаржені в суді ЄС. 

ЗМІ також повідомляє, що наразі тривають дискусії щодо присутності в цьому списку експрезидента Віктора Януковича та колишнього генпрокурора Віктора Пшонки. В ЄС вважають, що санкції повинні залишатися актуальними, проте з певними змінами. 

Читайте також: Екс-президенту Януковичу повідомили про нову підозру в держзраді

Нагадаємо, санкції проти низки посадовців, причетних до колишнього президента України Віктора Януковича, було введено ще в 2014 році - після Євромайдану. Та протягом останніх років санкційний список скорочувався через позови осіб, на які було накладено обмеження, до судів ЄС. 

Зокрема, минулого року санкції вже зняли з колишнього прем’єра Миколи Азарова та колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького. За рік до цього обмеження скасували для ексочільника Адміністрації президента Андрія Клюєва.