UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ дізналися розпорядок "слуг" під час з'їзду в Трускавці

Президент долучиться до депутатів у суботу. Тоді в них заплановано основний день роботи. 

З'їзд "слуг народу" у Трускавці триватиме з 1 по 3 жовтня. В УП розповідають, яким буде розпорядок депутатів монобільшості на наступні вихідні.  

П'ятниця, 1 жовтня 

Субота, 2 жовтня

Основний день роботи також відбудеться в Rixos'і. Цього дня заплановано виступ президента Володимира Зеленського, він триватиме дві години, проте коли саме розпочнеться - невідомо. 

Неділя, 3 жовтня

Цього дня у депутатів передбачений лише сніданок і повернення назад у Київ.

Читайте також: У Трускавці «слуги» обговорять заміну спікера ВР, чотирьох міністрів і низку глав парламентських комітетів – джерело

За даними ZN.UA на виїзному засіданні обговорюватимуть кадрові ротації заміну спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, чотирьох міністрів і кількох глав парламентських комітетів. Точно втратять свої портфелі глава комітету з питань освіти науки і інновацій Сергій Бабак, а також глава комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха - вони з орбіти Разумкова.

За словами нашого джерела в ВРУ, вже очевидно, що найсерйозніші перестановки очікуються в бюджетному комітеті (глава — Юрій Аристов), а також в комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування (голова — Андрій Клочко).

Що стосується заміни міністрів, то очікувано своїх посад можуть позбутися глава Мінсоцполітики Марина Лазебна, глава Міноборони Андрій Таран, віце-прем'єр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський і, як стверджує джерело в керівництві президентської фракції - глава Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський.

Варто відзначити, що на нараду до президента запросили представників усіх гілок влади, глав ОГП і СБУ

Про те, як президент України зазвичай вирішує кадрові питання читайте в тексті Інни Ведернікової "Згідно із законом прайду. Як Зеленський вирішує кадрове питання".