UA / RU
Підтримати ZN.ua

Журналістів не пускають до будівлі Печерського суду

Правоохоронці перекрили столичну вулицю Хрещатик на підходах до Печерського райсуду, де сьогодні будуть зачитувати вирок Юлії Тимошенко.

Журналісти, яким рішенням суду дозволено висвітлювати процес, станом на 8:20 не можуть потрапити не те, що до будівлі суду, а навіть у внутрішній двір.

Представники телеканалів, що чергували з 6 ранку, спромоглися потрапити до суду, попередньо пройшовши не один, як звичайно, а три кордони охорони.

У всередину через бічну арку вдалося зайти лише чотирьом журналістам без камер і фотоапаратів.

За 15 хвилин до початку засідання у залі на 20 кв. м накопичилося понад півтори сотні журналістів.

Така ж ситуація відбувається
у сусідньому дворі, через який у двір суду намагаються потрапити народні депутати та представники преси.

Працівники «Беркуту» повністю заблокували другий прохід до будівлі суду, і весь час викликаються додаткові наряди, що не дозволяє нікому потрапити всередину.


Нагадаємо, головуючий у «газовій справі» суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв почне оголошувати вирок екс-прем'єру України, лідеру партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко 11 жовтня о 09:00.

Всього, за інформацією міліції, у Київській міській державній адміністрації представники опозиційних сил подали заявки на участь у мітингах 35 тисяч осіб. У міліції кажуть, що вони готові до такої кількості народу.

Як повідомили вчора представники БЮТ, на оголошення вироку до Печерського суду їдуть люди з регіонів.