UA / RU
Підтримати ZN.ua

Журналістам пропонують видалити матеріал про ДТП «слуги» Трухіна

В аварії постраждали шестеро людей, зокрема голова комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі.

Українські журналісти почали отримувати наполегливі «пропозиції» видалити зі своїх інформаційних ресурсів новину про ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна («Слуга народу»). Внаслідок зіткнення автівок постраждали голова комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі, його перекладач ы ще чотири людини.

Скріншоти пропозицій «видалити матеріал на комерційній основі» оприлюднила у Facebook шеф-редакторка інформаційного агентства «Центр новин» Ольга Вітак.

«В редакцію Інформаційного Агентства «Центр новин» прийшли «листи щастя». Вимагають видалити новину про ДТП Трухіна. От думаю, чи це вже тиск на незалежні ЗМІ?!», - запитується Вітак.

За даними Telegram-каналу «По той бік новин», ціна питання стартує від $200 і залежить від авторитетності видання та інших факторів.

«Різні медіа отримали «листи щастя» від «колег», «комунікаційних компаній» з «проханням» видалити новину про Трухіна із сайту або «залити» за лінком інший матеріал. Ціна питання зняти публікацію із сайту, за нашою інформацією, стартує від $200 і залежить від «авторитетності» медіа, його охоплень і тп.», - йдеться у повідомленні.

Оновлення:

ZN.UA, пославшись на ресурс «THE UNFILTERED LENS», повідомило що спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі вважає «недоречним» включення Трухіна до української делегації для візиту президента Зеленського в Вашингтон. Ця інформація не відповідає дійсності.

Коментар ZN.UA:

Олександр Трухін - вельми значуща людина в механізмі Зе-влади. Саме тому привернення до нього уваги нервує важливих людей. Спочатку