UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленського запросили до штаб-квартири НАТО

17 жовтня відбудеться зустріч міністрів оборони країн Альянсу.

Генеральний секретар НАТО запросив президента Володимира Зеленського до штаб-квартири НАТО, де 17 жовтня відбудеться зустріч міністрів оборони країн Альянсу. Про це написала в соцмережі Х речниця Північноатлантичного альянсу Фара Дахлалла.

«Генеральний секретар НАТО вітатиме Президента України Зеленського в штаб-квартирі НАТО 17 жовтня в ході зустрічі міністрів оборони НАТО. 18.20 – спільна пресконференція», - повідомила речниця Альянсу.

Також 17 жовтня  на рівні міністрів оборони відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Як повідомив генсек НАТО Марк Рютте, міністри оборони країн-членів Альянсу зустрінуться зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим.

Очікується, що учасники заходу обговорять потреби України на фронті. Також триває робота щодо підготовки військових та виділення Україні 40 мільярдів євро у якості військової допомоги.

"Союзники по НАТО надали Україні 20,9 мільярда євро військової допомоги у першій половині 2024 року, і союзники виконують свої зобов'язання до кінця року", - наголосив Рютте.

Нагадаємо, 16 жовтня у Раді президент Зеленський озвучив основні пункти Плану перемоги. Основний з яких - запрошення України до НАТО в короткостроковій перспективі. Як на це відреагували партнери України - читайте в матеріалі на сайті ZN.UA.