UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленського штовхають до кінця співпраці України із Заходом - голова ЦПК про рішення КСУ щодо Ситника

За словами Шабуніна "підставляють" Зеленського Коломойський, Єрмак, Аваков та "інші друзі росіян"

Рішення Конституційного суду про визнання неконституційним указу президента Петра Порошенка від 2015 року про призначення Артема Ситника на посаду голови НАБУ не означає автоматичного його звільнення.

Про це в своєму Telegram пише глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Він зазначає, що в своєму рішенні КСУ чітко прописав, що всі рішення і дії Ситника як глави НАБУ до цього моменту є законними, хоча поставив під сумнів всі його рішення з цього моменту, хоча прямо цього в рішенні і не вказав.

«Зазначу, що Директор НАБУ не ухвалює процесуальних рішень у кримінальних виробництвах. Що далі. Швидше за все Коломойський, Єрмак, Аваков і інші друзі росіян штовхають Зеленського на окремий указ про звільнення Артема Ситника. Цей указ теж неконституційний, оскільки права звільняти директора по логіці КСУ Президент теж згідно з Конституцією не має. Більш того виключний перелік підстав для звільнення директора НАБУ перераховані в профільному законі», - наголошує Шабунін, додаючи, що незаконне рішення Зеленського« поховає співробітництво України з Західним світом».

«Власне саме цього Коломойський і його російські друзі домагаються. Зараз вибір майбутнього країни персонально за Зеленським. Вихід із патової ситуації повинна знайти Рада, визначивши нову процедуру призначення. До цього Ситник повинен виконувати обов'язки директора НАБУ», - резюмував глава ЦПК.

Відзначимо, що представник президента України Володимира Зеленського в Конституційному суді Федір Веніславський заявив, що для призначення глави НАБУ потрібні законодавчі зміни.

Він також зазначив, що рішення КСУ не несе загрози справах, які розслідує НАБУ.

Також ZN.UA стало відомо, що рішення КСУ отримало підтримку Офісу президента Зеленського.