UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленського попросили оцінити результативність Шурми, Татарова та Єрмака. Він розізлився

Президент заявив, що до прикладу Татаров вбивав чеченців у Києві під час війни.

Президент Володимир Зеленський дорікнув журналісту «Української правди», що він не бачить результатів роботи команди Офісі президента, а фокусується лише на якомусь негативі, коли той попросив його оцінити результативність роботи команди ОП.

«Я здивований, що ви запитуєте про це. Ми проводимо багато різних брифінгів, зустрічей. Ви бачите, які є напрацювання. Відчувають всі, окрім вас, які молодці наші хлопці, я їм хочу подякувати. Не зважаючи що ніхто не бачить, я точно бачу, що ви робите, яку далекобійну зброю, скільки життів ви зберегли…», - сказав Зеленський під час форуму  «Україна 2024. Незалежність» у вівторок, 27 серпня.

Він додав, що здивований особливо питанням щодо заступника голови Офісу президента Олега Татарова, оскільки пояснював це питання на закритій зустрічі із журналістами.

«Я тоді сказав вам. Олег Татаров разом з Василем Малюком вбивали чеченців тут в Києві поки вас тут не було. Я вам говорив що це не публічна інформація», заявив він та додав, що про це знають Сполучені Штати.

«Замало? Вигнати його, щоб його вбили росіяни?», – риторично запитав Зеленський.

Читайте також: Reuters про Татарова і Єрмака: звинувачення в корупції переслідують соратників Зеленського

Зазначимо, що Олег Татаров вважається негласним координатором діяльності правоохоронних органів з боку Офісу президента.  Ще у 2020 році НАБУ оголосили йому про підозру в причетності до дачі хабара за фальсифікацію експертизи в епізоді про заволодіння коштами Національної гвардії. Щоправда згодом справу забрали до СБУ а у 2022 році її закрили, а Татаров по сей день залишається на посаді.

Що є стосується Ростислава Шурми, то донедавна його брат Олег був директором венчурного фонду, який дає змогу  оптимізувати сплату податків на сотні мільйонів гривень. Про те, яким чином компаніям Олега Шурми вдається недоплачувати державі шалені податки і виводити кошти за кордон Юрій Ніколов та Антоніна Волкотруб пояснювали у статті «Венчурна мотрійка Шурми на мільярди».