UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленського на найближчих президентських виборах готові підтримати 22,7% українців – опитування

На другому місці опинився б Порошенко.

Якби в Україні найближчим часом відбувалися президентські вибори, то найбільшу підтримку отримав би чинний голова держави Володимир Зеленський. За нього готові проголосувати 22,7% українців, серед тих хто визначився, йдеться у результаті опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

На другому місці опинився б п’ятий президент Петро Порошенко, якого готові підтримати 18,3% громадян. За лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко проголосували б 14,5%.

Співголову ОПЗЖ Юрія Бойка підтримали б 11,4% громадян, а очільника партії “Сила і честь” Ігоря Смешка – 8,2%. За кума Путіна Віктора Медведчука готові проголосувати 5,1% респондентів. 

Рівень підтримки колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана дорівнює 4,5%. За ексміністра оборони Анатолія Гриценка готові віддати свої голоси 4,1% громадян. Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова готові підтримати 3,3% українців.

Зі всіх респондентів 14,2% зазначили, що не пішли б на вибори, ще 2,3% проголосували б проти всіх чи зіпсували бюлетень. Не визначилися з вибором 11,1% українців, а 1,1% – відмовилися відповідати на питання соціологів.

Читайте також: На найближчих парламентських виборах "Євросолідарність" обійшла б ОПЗЖ та "Слугу народу" – опитування КМІС

Дослідження проводили з 5 по 7 лютого 2021 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Всього опитали 2005 респондентів по всій Україні крім тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму. Вибірка репрезентативна для населення від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.