UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленського оштрафували за порушення карантину в Хмельницькому

Президенту загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

У результаті проведеної перевірки поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (Порушення правил карантину людей) на власника кафе в Хмельницькому та його відвідувачів. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ у середу, 10 червня.

Наголошується, що до адміністративної відповідальності будуть притягнуті президент України Володимир Зеленський, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, його перший заступник Сергій Трофімов, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габинет і Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

"Адміністративні матеріали, складені за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, будуть направлені на розгляд суду", - повідомили в МВС.

У свою чергу, президент під час відвідання обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Чернігові підтвердив, що йому випишуть штраф.

Читайте також: "Docudays UA" стане першим українським онлайн-кінофестивалем

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час поїздки в Хмельницький в середу, 3 червня, відвідав одне з місцевих кафе і сфотографувався з чашкою кави в залі закладу. Ось тільки затверджений урядом план поступового пом'якшення карантину передбачав зняття обмежень на роботу закладів громадського харчування не раніше 5 червня.