UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський звільнив свого позаштатного радника

Указ про звільнення Лероса вийшов сьогодні.

Президент України Володимир Зеленський звільнив свого позаштатного радника Гео Лероса Багратовича. Відповідний указ №100/2020 вийшов у п'ятницю, 20 березня, на сайті президента України.

"Звільнити ЛЕРОСА Гео Багратовича від виконання обов'язків Радника Президента України (поза штатом)", - йдеться в указі.

На це сам Гео Лерос відреагував у Facebook, написавши: "Бачу, що Єрмак прочитав моє інтерв'ю".

Раніше Лерос дав інтерв'ю "Цензор.немає", в якому розкритикував підписання главою ОП Андрієм Єрмаком документа про можливе створення на переговорах у Мінську консультативної групи, в яку увійдуть представники ОРДЛО". Також Гео Лерос критикував ініціативи позаштатного радника секретаря РНБО Сергія Сивохо з примирення на Донбасі. Інтерв'ю радника стало різким випадом у бік Володимира Зеленського.

До того, Гео Лерос став причиною бійки у Верховній Раді - він образливо висказався на адресу колеги по фракції Ірини Верещук і відмовився вибачатися.

Гео Лерос є засновником арт-проекту Art United Us та громадської організації "Сіті-Арт". Закінчив факультет міжнародного права в Академії адвокатури України.

Був радником Міністра інформаційної політики України Юрія Стеця і радником з питань культури на громадських засадах Київського міського голови Віталія Кличка.

В рамках проекту City-Art і Art United Us створив близько 70 муралов в Україні, деякі роботи визнані кращими в світі. Автор кількох короткометражних фільмів.

На парламентських виборах 2019 року Лерос став кандидатом в народні депутати від партії "Слуга народу" під № 23 в списку.