UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський засекретив список візитерів Банкової — Схеми

Журналістам вдалося дізнатися про таємних відвідувачів на Банковій, всупереч грифу "таємно".

Влада шостий рік поспіль відмовляється надавати журналістам інформацію про відвідувачів Банкової, посилаючись на конфіденційність. Про це йдеться у розслідуванні журналістів "Схеми: корупція в деталях", передає Радіо Свобода.

На Банковій відзначають, що "інформація про відвідувачів є конфіденційною" і також відмовилися надати за запитом інструкцію, яка визначає порядок допуску до Офісу президента, зазначивши, що такий документ "містить інформацію з обмеженим доступом".

При цьому журналістам протягом трьох місяців вдалося відстежити візитерів Банкової, серед яких були помічені родичі помічників президента, друзі Зеленського з "95 Кварталу" та бізнесмени - серед яких Андрій Вавриш, Олексій Вадатурський, антикорупціонери, судді і люстровані посадові особи часів президента Януковича і уряду Азарова.

Журналісти нагадали публічні передвиборчі обіцянки Зеленського: "Більше ніяких кулуарних переговорів, нічних візитів в АП і прихованих від суспільства домовленостей" - і обіцяв прозорість і відкритість у відносинах влади з великим бізнесом.

Нагадаємо, за президентства п'ятого президента України Петра Порошенка непублічні візити на Банкову політиків, бізнесменів з сумнівною репутацією і олігархів стали звичним явищем.

Адміністрацію президента відвідували олігархи Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Віктор Пінчук і Павло Фукс. Протягом жовтня-грудня 2018 року на Банкову тричі приїжджав впливовий столичний бізнесмен Вадим Столар, АП та приватний будинок глави держави в Козині неодноразово відвідував лідер проросійської організації "Український вибір" Віктор Медведчук.