UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський запропонував власникам ігрового бізнесу непрозору гру

Президент натякнув на помсту за відмову легалізувати ігровий бізнес.

Президент Володимир Зеленський натякнув, що сьогоднішні кардинальні кроки щодо припинення роботи грального бізнесу в Україні під виглядом державних лотерей, є помстою за відмову депутатів напередодні підтримати його закон про легалізацію грального бізнесу в Україні.

"Вчора Верховна Рада провалила ухвалення закону про легалізацію грального бізнесу. Ми знаємо, хто за цим стоїть. Не хочете грати за прозорими правилами? Не хочете працювати цивілізовано і платити в бюджет? Що ж, давайте по-іншому. Відсьогодні негайно закриваємо всі гральні зали. Думай...те", - написав глава держави в Facebook.

Нагадаємо, 19 грудня Верховна Рада України відхилила у першому читанні та відправила на доопрацювання законопроект Зеленського про легалізацію грального бізнесу в Україні, який пропонував запровадити систему ліцензування діяльності у сфері азартних ігор із диференційованим розміром плати за ліцензії залежно від виду діяльності, а також жорсткі вимоги до стабільності та гарантування виплат виграшів.

Водночас уже у п'ятницю, 20 грудня, Кабінет міністрів виключив можливіть розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей. На виконання постанови всі гральні заклади в Україні мають припинити функціонування з 16:00 20 грудня 2019 року.