UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розглянув петицію про відставку Богдана

Результат розгляду петиції не повідомляється.

Президент України Володимир Зеленський розглянув петицію про відставку глави Адміністрації президента Андрія Богдана, виконавши норму закону, за якою президент має відреагувати на петицію, яка зібрала 25 тисяч голосів. Про це інформує прес-служба президента в четвер, 6 червня.

"Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 23-1 Закону України Про звернення громадян мною розглянуто розміщену на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України електронну петицію за "відставку Глави Адміністрації Президента України Богдана Андрія Йосиповича", яку підтримали понад 25 000 громадян", - йдеться у відповіді на петицію. При цьому про результати розгляду петиції не вказується.

У тексті петиції, зареєстрованої 23 травня було потрібно відправити у відставку Андрія Богдана "через порушення закону Про очищення влади (люстрації)". Станом на 6 червня вона набрала 33 228 голосів.

Зеленський також відповів на петицію про власну відставку, заявивши, що не може знехтувати волею 73% виборців, які за нього проголосували.