UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський провів зустріч з міністром закордонних справ Австрії

Президента України запросили з офіційним візитом до Австрії.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Александром Шалленбергом, з яким обговорив підтримку України щодо протидії агресії Росії та збереження антиросійських санкцій. Про це повідомляє у четвер пресслужба голови держави.

Вказується, що Зеленський ознайомив Шалленберга з останніми кроками влади задля мирного врегулювання ситуації в Донбасі. Він також подякував за рішення австрійського уряду виділити 1 млн євро для покращення гуманітарної ситуації на сході України. Зазначалась під час зустрічі й важливість підтримки Австрії у впровадженні реформ в Україні та реалізації європейської інтеграції.

Президент України, окрім іншого, закликав австрійських бізнесменів збільшувати інвестиції в українську економіку, які наразі сягають понад 1,16 мільярд доларів.

Повідомляється, що Зеленський прийняв передане запрошення президента Александра ван дер Беллена приїхати з офіційним візитом до Австрії.

Міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Александр Шалленберг після України їде до Росії, однак не як міністр закордонних справ, а у якості міністра відомства федерального канцлера у справах ЄС, мистецтв, культури та ЗМІ. Він пояснив, що після завершення Року культури Австрії в Україні наступний буде Роком культури Австрії у РФ, передає "Укрінформ".

Відповідаючи на запитання, чи порушуватиме він питання щодо виконання Мінських домовленостей перед РФ, австрійський міністр зазначив, що не проти зробити це, якщо трапиться така нагода.