UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський призначив двох заступників голови Офісу президента

Відповідні укази президент підписав 10 вересня.

Президент України Володимир Зеленський призначив заступниками керівника Офісу голови держави Андрія Смирнова та Ігоря Жовкву. Відповідні укази опублікували на сайті Офісу президента.

"Призначити Смирнова Андрія Олександровича Заступником Керівника Офісу Президента України", - йдеться в указі №675/2019.

Андрій Смирнов є адвокатом і депутатом Дніпропетровської обласної ради.

Смирнов був адвокатом колишнього депутата від "Партії регіонів" Олександра Єфремова, обвинуваченого в державній зраді і посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, єксміністра юстиції Олени Лукаш і головреда інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви. Про рішення про призначення Смирнова DT.UA повідомляло напередодні.

Указом №676/2019 Зеленський призначив Ігоря Жовкву заступником голови Офісу президента. Обидва документи датовані 10 вересня 2019 року.

Ігор Жовква – український дипломат. Він з 2014 року керував Головним департаментом зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації президента України.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський указом від 4 вересня призначив Анну Коваленко заступником керівника Офісу президента.

10 вересня Анна Коваленко достроково припинила повноваження народного депутата від фракції "Слуга народу". За відповідну постанову проголосували 369 народних депутатів.