UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський презентував свою команду експертів в ефірі "1+1"

Кандидат у президенти привів до студії телеканалу Коломойського два десятка осіб.

Кандидат у президенти Володимир Зеленський представив групу експертів, з яким, за його словами, він має намір працювати надалі. Всі вони прийшли разом з кандидатом до студії телеканалу "1+1" увечері в четвер, 18 квітня.

Зеленський пояснив, що ці люди в разі його обрання на пост глави держави працюватимуть в Адміністрації президента, а потім "після серйозних перевірок" можуть бути призначені на посади.

До команди Зеленського входять:

У розслідуванні проекту Bihus.Info йдеться про ролі юриста Коломойського Андрія Богдана у роботі штабу Зеленського. Богдан, не маючи офіційного статусу в штабі, проводить консультації та зустрічі від імені кандидата у президенти. У грудні минулого року Богдан разом з командою "95 кварталу" провели чотири дні в Ізраїлі. Через чотири дні після їх повернення до України стартувала передвиборча кампанія Зеленського.

За даними проекту "Схеми", в 2017-2018 Зеленський 13 разів літав до міст, де мешкає олігарх Ігор Коломойський: 11 раз до Женеви і двічі до Тель-Авіву. У кожній другій поїздці Зеленського супроводжував довірений юрист Коломойського Андрій Богдан.

Крім того, 3 квітня Богдан зустрічався з директором НАБУ Артемом Ситником, щоб обговорити "антикорупційну стратегію" Зеленського.

За даними "Радіо Свобода", головним економічним радником Зеленського є екс-глава "Нафтогазу" Олег Дубина.