UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський представив нового голову Луганської ВЦА

На думку президента, місією керівника області має стати знаходження можливостей для її відбудови.

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїзди до Луганської області представив нового голову Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького та вручив йому службове посвідчення очільника регіону, повідомляє прес-служба президента.

Зеленський наголосив на тому, що місією керівника області, частина якої є окупованої російсько-терористичними військами, має стати знаходження можливостей для відбудови Луганщини.

"Для нашої країни важливий пріоритет – припинення війни. Паралельно з цим можна знаходити можливості та бажання, щоб відбудувати Донбас. Ми зараз пролітали з паном Дональдом Туском (президентом Європейської ради – ред.), бачили зруйновані будинки, відсутність доріг. Я думаю, що це не лише через війну, а й через те, що ніхто цим не займається. Я вас вітаю. На вас у нас велика надія", – зазначив він.

Комарницький подякував гаранту за довіру та зазначив, що виконання поставлених завдань є реальним.

"Я знаю настрій людей та проблеми, які є на Луганщині. Знаю, що тут люди хочуть працювати. Думаю, що завдання, які стоять перед Луганщиною, з вашою допомогою та допомогою міжнародних партнерів реальні для виконання. Потрібно менше говорити й більше працювати", – підкреслив новий голова Луганської ВЦА.

Нагадаємо, Віталій Комарницький був однією з восьми кандидатур Володимира Зеленського на посади очільників державних адміністрацій, які Кабінет міністрів схвалив.

Вранці 5 липня президент Зеленський підписав указ про звільнення Олександра Куця з посади голови Донецької ВЦА та призначення на цю посаду Павла Кириленка. Президент особисто представив нового голову Донецької військово-цивільної адміністрації в Краматорську.

Нові керівники Донецької та Луганської ВЦА мають родичів у Росії та на тимчасово окупованих нею територіях Донбасу, однак обидва зв'язок із сепаратистами заперечують.