UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський подав до Верховної Ради закон про імпічмент

Паралельно він вимагає скасування депутатської недоторканості.

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект про імпічмент, заявив на брифінгу в середу радника президента, представник президента України у Верховній Раді України Руслан Стефанчук.

"Президент, як і обіцяв під час передвиборчої кампанії, сьогодні передав до Верховної Ради проект закону "Про особливу процедуру усунення президента з поста". Тобто про імпічмент", - сказав він.

Він зазначив, що аналогічного проекту закону в парламенті не реєстрували.

"В законопроекті про ТСК взагалі не було нічого про імпічмент. Що вони сьогодні додали, я не знаю. Ми внесли окрему процедуру", - заявив Руслан Стефанчук, відповідаючи на питання щодо запропонованої процедури депутатами "БПП".

Також він зазначив, що до парламенту направили звернення президента, в якому він просить депутатів не забувати про вже давно зареєстрований законопроект №7203 про зняття депутатської недоторканості.

"Це було би чесно, якби разом ми цих два законопроекти провели, щоб і президент мав свою процедуру усунення з поста і Верховна Рада отримала той рівень, про який вона говорила, своєї недоторканності", - зазначив Стефанчук.

Він підкреслив, що в даний час м'яч знаходиться на полі Верховної Ради.

"Я дуже сподіваюся, що ця співпраця буде конструктивною", - додав представник президента в Раді.

Водночас на сайті парламенту серед зареєстрованих проєктів законів президентського про імпічмент поки немає.

На погоджувальній раді Андрій Парубій повідомив, що вже в середу, 29 травня, профільний комітет Ради перейде до розгляду законопроекту про імпічмент президента. При цьому Парубій дав Зеленському три дні для реєстрації власного законопроекту

У свою чергу представник президент у Верховній Раді України Руслан Стефанчук заявив про те, що законопроект про імпічмент глави держави вже підготовлений і планується до внесення в парламент.

У середу вранці заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко зареєстрував у парламенті законопроект про імпічмент президента під №10339.