UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський звільнив Пристайка з посади посла України в Британії

Президент Володимир Зеленський звільнив посла України у Великій Британії Вадима Пристайка. Відповідний указ опублікували на сайті офісу президента.

«Звільнити Пристайка Вадима Володимировича з посади надзвичайного і повноважного посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії та з посади постійного представника України при Міжнародній морській організації (IMO) за сумісництвом», – йдеться в указі.

Указ №442/2023 датований 21 липня.

Читайте також: Пристайко повідомив, коли розпочнуться навчання пілотів на винищувачах

Раніше британський міністр оборони Бен Воллес запропонував Україні більше дякувати партнерам за надану ними допомогу. Своєю чергою Володимир Зеленський відповів, що не розуміє претензій Воллеса, а також додав, що Україна завжди була вдячна Великій Британії за допомогу. Зокрема, український президент сказав: «Не розумію питання. Ми завжди були вдячні і завжди вдячні. Я просто не знаю, як ми ще повинні дякувати. Можемо з ранку прокидатися і дякувати міністру [Бену Воллесу]. Нехай він напише мені, як потрібно дякувати, і я так і подякую».

Своєю чергою Вадим Пристайко назвав слова президента України Володимира Зеленського на полях саміту НАТО у Вільнюсі про подяки щоранку для британського міністра оборони Бена Воллеса «нездоровим сарказмом».