UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський звільнив двох заступників голови Служби зовнішньої розвідки

Один пішов на підвищення.

Президент України Володимир Зеленський провів перестановки в керівному складі Служби зовнішньої розвідки, зокрема звільнив Олега Сінайка з посади заступника голови відомства.

Загалом на сайті президента вдень у середу, 2 жовтня, опублікували чотири укази – два про звільнення та два про призначення – які стосуються кадрових перестановок у Службі зовнішньої розвідки  України.

Так, із посад заступника голови Служби зовнішньої розвідки України звільнено Олега Луговського та Олега Сінайка.

Натомість  Луговський іншим указом призначений першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки України, а ще одну посаду заступника голови СЗР займе Геннадій Богач.

Олег Сінайко був заступником голови Служби зовнішньої розвідки з липня 2021 року, а до цього працював начальником департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення Служби безпеки України.

Олег Луговський у свою чергу був призначений заступником голови СЗР у травні 2024 року.

За даними ZN.UA, усі звільнення і призначення зроблені за поданням, а головне - за бажанням, голови Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка. За президентства Володимира Зеленського – це розкіш.

Читайте також: «Буданова затвердили на посаду президента»: росіяни розганяють новий фейк

Нагадаємо, у березні цього року Володимир Зеленський призначив новим головою Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка. В CPH Іващенко перейшов із посади першого заступника начальника ГУР МО України, помічника начальника Генерального штабу Збройних сил України з розвідки.

Тоді ZN.UA писало, що від поведінки Іващенка та дій його заступників в майбутньому буде залежати, чи залишиться в Україні така структура як Служба зовнішньої розвідки, чи її остаточно поглине ГУР.