UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський звільнив з РНБО генерала Кривоноса, який його критикував

Сергій Кривонос направлений у розпорядження Міністерства оборони.

Президент Володимир Зеленський звільнив заступника секретаря РНБО генерал-майора Сергія Кривононоса.

«Звільнити Кривоноса Сергія Григоровича з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України і направити його в розпорядження Міністерства оборони України», - йдеться в президентському указі №604/2020 від 29 грудня.

Відзначимо, що незадовго до звільнення Кривонос публічно розкритикував заяву Зеленського про необхідність загальної мобілізації чоловіків і жінок у разі масштабного російського вторгнення. Генерал пояснив, що Україна «м'ясом не воює», а у більшості цивільних осіб немає ні необхідних навичок, ні бажання воювати.

Також Кривонос заявляв, що нинішній спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович «маніпулятор чистої води», який в 2018 році завів на мінне поле групу снайперів. Арестович слова генерала заперечує.

У листопаді минулого року Володимир Зеленський вивів Кривоноса зі складу Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва й експортного контролю та Міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій зі зміцненню обороноздатності держави, які він очолював.

Читайте також: Перетворили РНБО на посміховисько з клоунами: Кривонос прокоментував своє звільнення

4 березня 2019 року п'ятий президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО і голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. 12 березня та 9 квітня на ці посади призначено полковника Сергія Кривоноса. - колишнього командир 8-го Хмельницького полку спецпризначення ЗСУ, організатора оборони Краматорського аеродрому в 2014 році. З листопада 2014 Кривоніс очолював Управління спеціальних операцій Генштабу, в січні 2016 року був призначений першим заступником командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.