UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський зустрівся у Києві з двома сенаторами США – вони оцінили рівень прозорості у постачаннях зброї ЗСУ

«Допомога Україні у війні, розпочатій РФ, іде на користь національній безпеці США», – заявив сенатор Портман. 

Президент України Володимир Зеленський зустрівся сьогодні в Києві з сенаторами США Крістофером Кунсом і Робом Портманом, повідомляється в Telegram-каналі президента.

«Ми відчуваємо реальну підтримку України і на рівні партій, і на рівні американського суспільства. Вдячний президенту Байдену, Білому дому та його команді за потужну допомогу нашій армії. Сьогодні для нас це один із пріоритетів», - сказав президент.

Сенатор Кунс висловив упевненість в тому, що в Конгресі не припинятиметься міцна двопартійна підтримка боротьби українського народу, незважаючи на результати проміжних виборів.

«Так, члени обох партій ставлять питання. Ми сьогодні ставили питання, щоб переконатися, що кошти, які витрачаються тут на військову підтримку, підтримку бюджету, гуманітарну допомогу, є потрібними. Це так. Вони витрачені недарма. І ми продовжимо підтримувати український народ», - сказав Кунс на пресконференції.

Він підкреслив, що США здавна є народом, який бореться за свободу, і ця боротьба залишається найважливішою і сьогодні.

Читайте також: Перша леді України зустрілася з прем’єр-міністром Португалії: обговорили допомогу Україні з ППО та відновленням шкіл

Сенатор Портман також підкреслив, що наразі не відомо жодного випадку, щоб зброя, отримана Україною від США, потрапила не в ті руки.

"Перш ніж приїхати сюди, ми були в 101-й повітрянодесантній дивізії в Польщі й обговорювали цю тему, тому що вони розподіляють деяку допомогу. І вони сказали нам про безпрецедентний рівень підзвітності, особливо у воєнний час, і кількість моніторингу, який вони могли здійснити", - сказав сенатор.

Водночас Портман зазначив, що і демократи, і республіканці вважають, що має бути ще більше підзвітності.

"В інтересах нашої національної безпеки - щоб Росія не перемогла. Інакше ми житимемо в більш небезпечному і нестабільному світі. Подумайте про Іран, Тайвань, Близький Схід, наслідки, якщо дозволити Владіміру Путіну перемогти", - підкреслив Портман.

Нагадаємо, 28 жовтня Міноборони США анонсувало чергову допомогу Україні на суму до 275 мільйонів доларів.